Anyád Tyúkja

...és a Kakasa

Luxus babakocsik - Porsche és Andy Warhol

2017. március 14. 17:32 - winninger jolán

Valljuk be, a babakocsi olyan a nőknek, mint az autó a férfiaknak, így nemcsak autópornó, de babakocsipornó is létezik! Vannak trendek, kedvecek és elvárások! Mielőtt azonban megkapjuk kölcsönbe a Lacika libakaki színű, ronda, de pont jó babakocsiját  az ötödik rokonunktól, azért álmodozhatunk. Mert ha nincs limit, a határ a csillagos ég! Luxus babakocsik luxus gyerekeknek.

aty1_15.jpg

Aston Martin babakocsi

aty4_2.jpg

A luxusautó gyártó Aston Martin és a brit Silver Cross babakocsigyártó cég összehozta azt a babakocsit, amire James Bond is büszke lenne, ha egyszer apuka lenne belőle (mindenkivel előfordulhat). Mondhatnánk, hogy csak gyűjtőknek készült, de babakocsinál ez igen hülyén hangzik. Mindenesetre annyira limitált gyártmány, hogy összesen 800 darab készült belőle és kizárólag a Harrods-ban lehet megvásárolni. Cirka 2.000 - 3.000 angol font között... ( akár hogyan is számolom, 1 millió forint körül ). Ezért az árért persze jár a babaülés részre az Aston Martin kocsikból ismert Alcantara szövet és bőr, a szokásos szárnyas logó, a légrugók és a magnesium felnik. Ezenkívül minden babakocsinak saját hitelesítő bizonyítványa és gravírozott króm plakettje van, hogy igazolva legyen, nem olcsó másolat.

aty2_10.jpg

 

Porsche babakocsi

 

aty1_15.jpg

Na szóval, ez apa babakocsija! Nemcsak azért, mert ha apának van Porsche-ja, akkor teljesen koccra befér, sőt, oda gyártották a babakocsit, hanem azért is, mert egyszerűen férfias, az autó nélkül is! Nem is kell hozzá semmi külön promo, vagy leírás, tulajdonképpen kit érdekelnek a részletek, hogy szénszálas, hogy aluminium, hogy bőr és hogy szuper csapágyazott! Csak nézz rá!! Ja, és nem érdekel, hogy mennyibe kerül, úgy sem tudjuk megvenni..

aty3_10.jpg

aty2_11.jpg 

Versace babakocsi

aty2_9.jpg

Ha apa babakocsija Porsche, anyáé természetesen Versace! Még akkor is, ha nehéz elképzelni azt az élethelyzetet, amikor azt mondjuk, hogy akkor most, de azonnal! Ide nekem egy Versace babakocsit! Persze ezzel biztosan nem a Keletibe mennénk a turkálóba és nem is Érden kellene kerülgetnünk a kutyányi kátyúkat, hanem minimum Beverly Hills utcáin köröznénk talpig Versace-ben. Szóval ez a babakocsi, csak hogy próbáljuk megérteni miért kerül nagyjából 2.700 angol fontba (mai árfolyamon 960 ezer forint) , már a születéstől kezdve tökéletes a babának. Sőt, akár ringatható bölcsőként is használhatjuk, vagy sima mózeskosárként. Ezen kívül nehéz lenne felfedezni bármit is, amitől nagyon különleges lehet, a titok talán az, hogy jár hozzá Versace pelenkázó táska is. Így anya két legyet üt egy csapásra, már ha az aranyszegély a kocsin és a híres Versace meduza medál nem elég...

aty1_13.jpg

+1, Bugaboo Andy Warhol kollekciója, a kakukktojás

aty3_9.jpg

Egyszerű lenne azt mondani, hogy ez a kollekció a sznobéria zöldellő hajtása, de mint annyi más  mögött, itt is találunk mögöttes tartalmat és értékeket, nem csak színes és indokolatlanul drága terméket. A Holland Bogaboo cég és az Andy Warhol Művészeti Alapítvány egy különleges jótékonysági árveréssel támogatta még 2014-ben a brit székhelyű Kids Company-t. A cél az volt, hogy az árverés teljes bevételét a városi, hátrányos helyzetű gyerekek oktatására, gyakorlati és érzelmi segítésére, támogatására fordíthassák. Ezek a babakocsik tehát sokkal inkább eszmei értéket képviselnek, mint önmagában a luxust, Andy Warhol világhíres képeinek nyomatai pedig üde színfoltjai a babakocsi kínálatnak. És bár a kollekció ára indulásakor 1.750 fontnál kezdődött ( ez ma több mint 600 ezer forint), ma már simán vehetünk akár 59 dollárért az Ebay-en pillangós, banános, virágos, vagy akár blondie-s alternative művész babakocsit. Arról pedig, hogy mennyire praktikus és hogyan ugorja a padkát a Kökin, nem is érdemes beszélni...

aty4.png

 

 forrás:madeformums.co.uk; stayathomemum.com

fotók: stayathomemum.com.au; luxurylaunches.com; yankodesign.com; bestbuggy.co.uk; mybaba.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyadtyukja.blog.hu/api/trackback/id/tr312337935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása